Omtale Ativiteter

EDR - Næstved afdeling

OZ8NST

Aktiviteter i klubben

 

6. september 2008 - HF Fieldday på Enø !!

 

Ja så skete det. Efter mange års tavshed så kom OZ8NST/p i luften igen som aktiv field day station. Det blev desværre ikke til mange QSO'er men vi var der og vi blev hørt. Vi fik afprøvet vores koncept og det ser ud til at det virkede. Vi havde styr på det hele - næsten. Den valgte lokation på Enø var perfekt. Tæt på vandet (3m fra stranden) viste sig, som forventet det ideelle sted at køre HF contest fra. Den første time kunne vi fint følge med de store stationer trods vores beskedne effekt og simple antenner. Men så kom "næsten" ivejen. Som sagt så havde vi styr på det hele undtagen strømmen. Men det der ødelagde det hele var en DC/AC konverter til PC'en. Vi oplevede 9+20 dB støj fra kræet på 80 meter og der var store segmenter af 20 meter båndet som også var helt ubrugbar. Så inden næste år skal vi lige have styr på det der med strøm.

 

En af de andre erfaringer vi har gjort var at når man kører i "klasse B" så er man altså den lille når der er pile up på en station. Det kræver en del behendikeit at blive hørt blandt alle de kilowatter som folk kører med. Men det lykkedes da også engang imellem.

 

Så kan den undrende læser spørge sig: "Ja men hvormange var vi afsted? Hvad havde vi brugt til forberedelse?" Nja.... vi var tre fra "Tordenskjolds hær" det var vores formand Villads OZ3CM, Jan OZ1LVU og undertenede OZ1EYZ. nogen vil mene at det er lige i underkanten... det mener vi også. Men i førsteomgang så var målet at komme i luften igen.

 

OG DET LYKKEDES!

 

Forberedelserne har været mildest talt sparsomme. Eftersom ideen kom ret sent var det svært at organisere de nødvendige kræfter og dermed bidrag til foretagendet men trods det så synes jeg at vi nåede målet. Vi kom i luften og jeg er helt overbevist om at vi nok skal komme på førstepladsen i vores kategori - set bagfra. (Hi) Men vi har lært lidt. Vi skal sørge for at vi er flere end tre. Det er yderst hårdt at stå for det hele alene og bagefter have kræfter til at køre radio i flere timer. Vi har allerede snakket om at se om der er en af de nærliggende klubber vi kunne slå os sammen med for dermed få mere udbytte af eventet. Vi skal have styr på vores STRØM det skal klares inden næste field day og det bliver gjort. En af de andre lektioner vi har fået var at når man har en "papradio" som bliver udsat for kraftige signaler så kan den bare ikke være med. Vores radio var en IC-737 som var god i starten af 90'erne. Men der er løbet megen vand ned ad Susåen siden og der er kommet en del radioer der er langt bedre mht. storsignalegenskaber end den gamle spille. Næste år bliver det mindst en ProIII der skal på banen. Vi får se hvad klubben eller medlemmerne kan diske op med. En FT-1000 er heller ikke at foragte. :-) Men jeg er af den faste overbevisning at vi skal stadig holde os til "klasse B" gruppen. Det er der flere grunde til men det der er mest væsentlig er at forberedelserne til at man kører med 1kW på flere bånd kræver et forarbejde som ingen af os magter end ikke hvis vi slår os sammen med en anden klub.

 

Det var så det væsentlige af vores oplevelser. Man kan så synes hvad man vil men vi gjorde et indsats og det blev bemærket. Næste år må vi se om vi kan klatre lidt længre op ad ranglisten hos Allis. Når alt kommer til alt så er det det det hele drejer sig om. At få snakket lidt radio, prøve noget nyt, og vise omverden at vi er skam ikke døde men sprællevende og kan sagtens være med der hvor ting sker.

 

Tak for i år! Vi ses/høres næste år.

 

 

Her er nogle billeder af vores lille udflugt den 6. september 2008 HF Filed day

Lokal afdelinges formand:

OZ5WU, Michael Wehnert, Grundtvigsvej 14, 4700 Næstved. Tlf 40137400