Byggeprojekter

EDR - Næstved afdeling

OZ8NST

Byggeprojekter

 

Der er sket en del her i løbet af sommeren. Vi har snakket en del om projekter som kunne komme på tale når den kolde tid kommer. Her er nogle af de tanker vi har haft:

•Multibåndstransverter dvs. til 2m/70cm/23cm

•LNA til 2m/70cm/23 cm

•PIC programer (den skal knyttes til et lille kursus vi kunne afholde i afdelingen)

•Interface mellem en rotor og PC (det var måske noget for satelit folket)

 

 

Men det er jo vores egen begrænsede fantasi der har sat grænsen. hvis du har en god ide mht. et byggeprojekt så kom frit frem selvom det synes at være kompliceret så er vi trods alt en del der ved mere end vore fadervor.

 

Transverter tanker - Her er en lille beskrivelse af hvilken tanker man kan gøre sig inden man går igang med at designe en transverter. Der gennemgåes nogle ideer vedrørende en 23 cm transverter. Samt gøres rede for hvilken kompromier og "straf" man får hvis man vælger noget "uheldigt". God fornøjelse...

 

 

J antenne - Her er en lille konstruktion for den der rejser meget eller hører til campingfolket. Det drejer sig om en antenne til VHF7UHF som man med fordel kan bruge bår man er "portabel". Den vejer ikke synderligt meget. Den fylder ikke noget i bagagen og frem for alt den virker fortrinligt. I særdeleshed meget bedre end de der gumipinde ens håndapparat er udstyret med fra fabrikken side. Den kan bygge på en lørdag eftermidag og der er rigeligt tid til adskillige kopper kaffe og div. basser fra bageren. God fornøjjelse.

 

 

Nyttige antenneformler - Her er nogle nyttige antenneformler som man ofte kan komme ud for at savne. De er ligetil og kræver ikke en matematisk studentereksamen men som med så meget andet så kræver det at man ved hvad det er man vil regne på og hvad man vil bruge det til.

 

 

Stepped impedance filter - Her er en lidt anderledes måde at fremstille filtre på. Det drejer sig om at erstatte de traditiomelle kondensatorer og spoler med små stykker transmissionslinje. Dvs. spoler laves om til transmissionslinjer af høj karakteristisk impedance og kondensatorer laves om til et tilsvarende lav karakteristisk impedance.

 

Artiklen er ikke for begyndere. Samt ens matematiske baggrund skal helst være mere end folkeskolens 10. klasse. Men artiklen er ganske interessant da det viser at der er mange måder at komme til "Rom" på.

 

 

Pels din DVD før din løsdelsforhandler pelser dig

 

Vi kender det allesammen. Vi har strikket et eller andet sammen men vi mangler liiiiiiige en strømforsyning eller en hovedtelefon forstærker. Så kikker vi i rodekassen og der er ikke noget der kan bruges. Tager turen til den nærmeste komponentpusher og bliver flået for de få stumper som vi skal bruge. Øv....

 

I den artikkel der kommer her vil der blive givet eksempler på hvad man kan høste af nyttige ting ud af de kasserede ting som ellers ender på genbrugen.

 

Pic microcontroler design tips

 

I det følgende kommer der en del indlæg om hvordan man konstruerer med microcontrolere og hvordan man kan programere dem. Man skal ikke forvente at der er en fuldestgørende kursus der bliver beskrevet her men mere som et supplement til til de informationer og oplysninger man får ved at komme med til afdelingens kurser. Hvis man vil vide mere så er der ingen anden udvej end at dukke op i afdelingen og spørge.

 

Her er en lille vejledning hvordan man kommer igang med en ny konstruktion.

 

 

 

Lokal afdelinges formand:

OZ5WU, Michael Wehnert, Grundtvigsvej 14, 4700 Næstved. Tlf 40137400